Дюнерът е автогол за организма

Много често дюнерите се правят от непроверено и дори с неизвестен произход месо<br />

© Associated Press

Много често дюнерите се правят от непроверено и дори с неизвестен произход месо

Дюнер-кебапът е колкото вкусен, толкова и вреден, съобщава Ройтерс. Предпочитана от много хора ориенталска храна съдържа "шокиращо" количество сол и мазнини. В добавка, много често дюнерите се правят от непроверено и дори с неизвестен произход месо.


До това становище са стигнали санитарните служби във Великобритания. Резултатите от проведено от тях изследване сочат, че само в една порция дюнер се съдържа 98% от препоръчителната дневна дажба сол на човек. Освен това в един среден дюнер има 1000 калории, което е половината на калориите, които една жена трябва да поема на ден, както и с 50% повече от препоръчителното количество мазнини дневно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: