Дюнерите – колкото вкусни, толкова вредни

Освен мазни и калорични, често дюнерите се правят с непроверено месо
29 яну 2009 11:17,
18
Дюнерите – колкото вкусни, толкова вредни
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дюнер-кебапът е колкото вкусен, толкова и вреден. Предпочитаната от много хора ориенталска хапка на крак съдържа шокиращо количество сол и мазнини.

В добавка много често дюнерите се правят от непроверено и дори неизвестно месо.

До това становище са стигнали санитарните служби във Великобритания, предаде Ройтерс. Резултатите от проведено от тях изследване сочат, че само в една порция дюнер се съдържат 98% от препоръчителната дневна дажба сол на човек.

Освен това в един среден дюнер има 1000 калории, което е половината на калориите, които една жена трябва да поема на ден, както и с 50% повече от препоръчителното количество мазнини дневно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, коментара пред имен е написан преди 11 годни: )Кажете който е ял дюнери 11 години, как изглеждате сега?Че обичам и аз да похапвам
17
0
 
23
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко Борисов е виновен
16
0
 
21
 
! Отговори
Veselin Stefanov преди 15 години
Niamate ideia kolko sym syglasen s vas!!! Radvam se, che hora kato vas go osyznavat !
15
0
 
19
 
! Отговори
преди 15 години
ne stava vupros kolko 6te jivee6,a za tova kak 6te se 4ustva6!tezi burzi hrani sa tolkova vredni za tqloto ni,4e dori ne mojem da si predstavim kak mu deistvat,zatova KOGATO MOJETE DA SI SPESTITE EDIN DUNER,DJOB,HOT-DOG I PR. GO NAPRAVETE :) PONE ZA DOBROTO NA TQLOTO VI ;)
14
1
 
24
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
абе тия професори , що не вземат да ми оближат ДЮНЕРА , когато е оплескан хубаво с ... ЛЮТЕНИЦА ...
13
0
 
21
 
! Отговори
Dulo преди 15 години
Това колко ще живееш и колко ще бъдеш здрав изобщо не зависи от това какво и колко ядеш! Всичко е в начина на мислене, умението да се справяш със стреса!
12
0
 
21
 
! Отговори
преди 15 години
Напоследък се навъдиха най-различни рецепти за ядене, които нямат нищо общо с действителноста. Съгласен съм, че прекаленото употребяване на сол вдига кръвното налягане, но що се отнася за останалата храна, по моему всекиму според нуждата. Имах съсед, който си праскаше сланина, дори и през лятото, пиеше си биричката и доживя 94 години. Единият от моите дядовци с лявата ръка държеше чашката и си пиеше ракийката, с дясната ръка загребваше най-мазните части на храната. Доживя 84 години. Неможе да искаш от човек, който живее природосъобразно без отопление в дома си да се храни само със зеленчуци. Естествено е, че ще си хапва нещо по-тлъстичко, за да възстанови загубата на енергия. Колко ще живея незная, но си пия чашка винце на ден, похапвайки за мезе сланинка. Е това наистина е само през зимата. Минах 70-те години. За мене, най-важното за натрупването на холестерола е стресът и как го посрещаш и изживяваш.
11
0
 
19
 
! Отговори
Flady преди 15 години
Без да ни пробутвате американски тъпотии, кое било вредно и кое полезно!
10
0
 
19
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не знае какво е"препоръчителна доза". За мъж или жена е? На каква възраст? Колко килограма тежи и колко е висок? Какъв тип метаболизъм има? Колко калории изразходва дневно?Ако например си мъж 2 метра висок, тежиш 120 килограма, спортуваш активно ежедневно и поемаш 4 литра течности на ден 1000 калории и въпросното количество сол нямат такъв ефект както върху жена със среден ръст, която по цял ден работи пред компютър...
9
0
 
16
 
! Отговори
Tomy преди 15 години
Az sim za Duner Kebab, Te sa vkusni i socni, eh saga da ima edno za men ste go glutna ot vole za edna sekunda, ta dori ste poricam oste 2 za vkisti....
8
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"...съдържа шокиращо количество сол и мазнини." Прощавайте ама не разбрах точно колко е това количество и дали според моя мерник то е "шокиращо"! Обикновено в салатите няма сол, а и ме питат дали да добавят сол преди да ми го подадат. И друго: що за глупост е това: "98% от препоръчителната дневна дажба сол"?! Много е важно да се прави разлика между утвърдения стандарт ДДД (допустима дневна доза) и някаква химера наречена "препоръчителна дажба". Кой и на каква основа я препоръчва? Ври от измислени статии в интернет!
7
0
 
16
 
! Отговори
преди 15 години
Е, големо откритие, нема що! Не вярвам някога някой въобще да е мислили обратното!!
6
0
 
20
 
! Отговори
преди 15 години
дюнерът е вкусен,ако вътре слагат месо.в българия го пълнят с картофки,зеле,домати,краставици,кетчуп,майонеза.е то няма място за месо.как да стане солено и вредно.в гб явно си има месце доста.
5
0
 
16
 
! Отговори
преди 15 години
да ви Е.А британците смотани!
4
0
 
14
 
! Отговори
преди 15 години
А не трябва ли да е "Дюнерите - колкото вкусни, толкова и вредни" (елизия от "дюнерите СА толкова вкусни, колкото СА И вредни")
3
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
"в един среден дюнер има 1000 калории, което е половината на калориите, които една жена трябва да поема на ден"2000 kalorii za jena... male i posle za6to angli4ankite sa debeli praseta...
2
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Ох, сега ако имаше едно дюнерче да мушна :-)
1
0
 
18
 
! Отговори
преди 15 години
Напоследък не ям дюнери, но са много зарибяващи, признавам. Може да се окаже, че са по-вкусни, отколкото вредни, според мен (ако е възможно да се прави подобна съпоставка)